Sposób przygotowania

Umytą i oczyszczoną kaczkę pokroić na porcje, włożyć do garnka, osolić, dodać wino, szklankę wody i bulion. Dodać pokrojone w cząstki cebulę, oliwę, grzybki, kilka ziaren pieprzu, olej i sok z cytryny. Przykryć i dusić na wolnym ogniu. Sos przyprawić pieprzem i solą. Gotową kaczkę wyłożyć na półmisek, polać przetartym przez sito sosem i obłożyć ziemniakami z koperkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    pewnie smaczna ta kaczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj ,fajne danie
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie lubie kaczki :|
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !