Sposób przygotowania

Nastawić w dużym garnku osoloną wodę na gotowanie klusek . Rozmrożony szpinak, ser biały, jajko , mąkę ziemniaczaną , szczyptę soli wymieszać . Dodawać mąkę pszenną ( zacząć od ½ szklanki ) po woli tak by osiągnąć gęstość ciasta jak na kluski kładzione . W rondelku roztopić masło , wlać śmietankę wrzucić sery .Delikatnie gotować cały czas mieszając aż sery się rozpuszczą . Doprawić czosnkiem ( lub kostką czosnkową ), pieprzem .Podawać kluski z sosem serowym posypany dodatkowo grubo mielonym pieprzem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne połączenie i przywodzi na myśl włoskie inspiracje...super !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Świetny przepis, pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !