Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółty ser smażony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser żółty 200 gram
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żółty ser smażony

Ser kroję na 1 cm plastry i delikatnie nakłuwam widelcem. Jajo roztrzepuję z solą i pieprzem. Aby ser nie rozlał się na patelni każdy plaster panieruję dwa razy: maczam ser w żółtku, bułce ponownie w żółtku i bułce. Tak obtoczone plastry smażę na rozgrzanym tłuszczu aż bułka się zrobi złota.

p.s. mimo wszystko zawsze trochę sera mi z panierki "ucieknie" ale nie ma to żadnego wpływu na smak potrawy ... :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 19.02.2014 10:51
wspaniały w smaku
Kuchenka 13.12.2013 18:26
fajny przepis szczególnie dla smakoszy żółtego sera :D
eMMe 12.12.2013 20:06
Pyszne, jak pierwszy raz jadła smażony ser to myślałam, że to jakieś mięso:)
zChatyNaKoncuWsi 12.12.2013 15:53
Używałam różnych serów, na pewno wszystkie podstawowe sery żółte się nadają. Zauważyłam, że do nakłutego sera lepiej trzyma się panierka.
SmacznaPyza 12.12.2013 15:40
czy każdy żółty ser nadaje się do takiego smażenia ? czemu służy nakłuwanie plastra widelcem ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak