Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony indyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1,2 kg
ząbek czosnku 3
sól
ocet łyżeczka
szuszone śliwki kilka
cebulki małe 3
oliwki zielone 2 łyżki
kapary łyżka
wino białe wytrawne kieliszek
cukier łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony indyk

Czosnek posiekać utzreć z pieprzem oregano solą dodac ocet wymieszany z łyzką wody. natrzeć mięso, włożyc do garnka dodać śliwki obrane cebulki liść laurowy oliwki i kapary. Wlać łyżkę wody, zamieszac i odstawić w chłodne miejsce na 3-4 godziny. Po tym czasie wlac wodę aby sięgała do połowy mięsa, zagotowac zmniejszyć płomień, dusic pod przykryciem aż mięso będzie prawie miękkie. doprawic winem wsypać cukier i dusić jeszce ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 14.10.2011 20:50
mniam
Justyna Jussstiii 10.10.2011 12:42
smaczne
Grażyna13 01.08.2011 16:08
bardzo mi się podoba :)
jasiek 10.07.2011 23:39
wyśmienity
mamusia1 28.08.2010 22:54
już niedługo wypróbuje go!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak