Sposób przygotowania

Żeberka oczyścić i podzielić na porcje. cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Tymianek opłukać, osączyć. Część odłożyć do dekoracji, resztę drobno posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Pomarańcze dokładnie umyć, wytrzeć i pokroić w półplastry.
W wysokim garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę i czosnek. dodać dżem, Keczup i tymianek. Po zagotowaniu zdjąć z ognia.
Żeberka podsmażyć na oleju na złoty kolor, oprószyć solą i pieprzem, włożyć do pomarańczowej marynaty. tak przygotowane żeberka wstawić do lodówki na minimum 60 min.
Zamarynowane żeberka ułożyć w brytwance, przełożyć plastrami pomarańczy. przykryć i piec 90 min w temp 200 st C. Udekorować tymiankiem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fajny przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !