Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem bananowy do przełożenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kostka masła
3\\4 szkl. cukru pudru
banan 3 szt
galaretka gruszkowa 1 szt.
jaja 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: krem bananowy do przełożenia

Przygotowujemy galaretkę z mniejszej ilości wody niż na opakowaniu. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę i dodajemy po jednym żółtku. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu, delikatnie mieszając. Na końcu wlewamy tężejącą już galaretkę, ponownie delikatnie mieszamy i tężejący kremem smarujemy grubo krązki biszkoptu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 30.12.2010 21:41
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak