Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt orzechowy lub migdałowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

5 jaj
niecała szkl. cukru
1 i 1\\2 skl. zmielonych orzechów
1 łyzeczka proszku
1 torebka cukru waniliowego
odrobina alkocholu

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt orzechowy lub migdałowy

ubić pianę zbiałek, do której dodajemy cukier,cukier waniliowy, alkochol i dalej ubijamy jak na bezy. Do takiej lśniącej masy dodajemy żółtka i dosypujemy stopniowo mąkę, orzechy, całość lekko mieszając pieczemy ok 30 min w temp najpierw 160 póżniej zwiększamy do 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 05.12.2010 21:07
pychotka
Babciagramolka 04.12.2010 09:00
Na biszkopcie orzechowym moja Mama robi tort czekoladowy- doskonały pomysł.
Pati8 24.11.2010 10:34
biszkoptu orzechowego jeszcze nie jadłam...
radosna29 15.11.2010 19:25
rewleacyjny przepis
iwona332 14.09.2010 15:30
mniam
buksiak12 31.08.2010 14:51
fajny przepis
Dorota71 31.08.2010 14:10
super
Emilia22 31.08.2010 13:01
ciekawy przepis
Emilia22 31.08.2010 13:01
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak