Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wyjątkowe okazje: Babka piaskowa z rodzynkami .*.

5.0
(34)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gramów
cukier drobny 180 gramów
jajko 4 sztuki
mleko 50 mililitrów
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat
mąka pszenna 180 gramów
masło
cukier puder
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
mąka ziemniaczna 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Wyjątkowe okazje: Babka piaskowa z rodzynkami .*.

Margarynę dokładnie utrzeć z cukrem na puszysty krem. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas ucierając. Nadal ucierając, stopniowo dodawać mleko, cukier z cynamonem oraz sodę połączoną z przesianą mąką. Na końcu do ciasta dodać rodzynki i przełożyć je do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy. Ciasto piec przez ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SĄSIAD 12.01.2023 15:10
Jak już , to ; I L E ` TYCH ` R O D Z Y N E K i CZY > namoczone ??????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Doradca Smaku 13.01.2023 09:11
Może być 150 gramów, ale tak naprawdę zależy od tego, jak dużo chcesz ich mieć w cieście :) Warto je namoczyć
ben-ka 28.02.2019 11:02
Kilogram mąki ? hm....nie ryzykowałabym upieczenia babki z tego przepisu. Tutaj chyba potrzebna jest korekta .
SĄSIAD 12.01.2023 15:05
Z A Ć M O ; M Ą K A ; 180 g . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
SĄSIAD 12.01.2023 15:04
ŚLEPOWRONIE ; M Ą K A - 180 g. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
w mojej kuchni 29.01.2019 23:40
a mąki ile dodać, po 1 kg to chyba za dużo?
w mojej kuchni 29.01.2019 23:38
apetyczna ta babeczka
jejkuchnia 26.03.2018 19:35
Bardzo apetyczna. :)
edytazaw89@wp 21.10.2016 20:29
Jak z cukierni
Adamorek 12.04.2014 20:22
fajny kształt
Ela15 12.04.2014 09:18
fajna babka
danusia19671 12.01.2014 16:36
musi być pyszna
Rycerz
Rycerz 29.12.2013 13:53
Wyborna babka.
Maria 70 09.12.2013 21:17
Smaczne serduszka.
joanna30 09.12.2013 21:09
Chetnie zjadłabym taka babkę :)
SmacznaPyza 09.12.2013 19:56
w przepisach na ciasta często brakuje mi podanego typu mąki co ma bardzo duże znaczenie, rzadko jest podana wielkość foremki i tutaj też tych informacji nie ma ...
mikrusiak 09.12.2013 18:12
babeczkę to ja zawsze chętnie zjem...;P
mufinka79 09.12.2013 18:03
Smacznie wygląda :)
Gabi44 09.12.2013 17:46
Bardzo podoba mi się kształt,wnętrze też.
Renata9 09.12.2013 17:29
pyszna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak