Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tulipan

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6
margaryny 1 kostka
cukru 1 1/2 szklanki
mąki 2 szklanki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
suchego maku 1 1/2 łyżki
kiślu wiśniowego 1 1/2 łyżki
kakao 1 1/2 łyżki
olej 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Tulipan

Utrzeć pianę z białek. Żółtka, cukier, margarynę utrzeć dodawać mąkę i olej na koniec pianę. Ciasto podzielić na 4 części. 1 zostawić. do 2 dodać mak, do 3 kakao, a do 4 kisiel. Nakładać na blaszkę po kolei i na przemian każdą część ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 25.09.2010 20:17
super przepis
Patrycja40 12.09.2010 12:18
super przepis
Anna189 05.09.2010 15:00
mak jma być suchy
gacopierz23 05.09.2010 13:18
Ciekawie się zapowiada spróbuje
gacopierz23 05.09.2010 13:17
Czy mak parzymy?
Beata73 04.09.2010 18:29
prosty i łatwy przepis, zrobię na pewno!
mamusia1 02.09.2010 16:40
fajny przepis!
eli82 25.08.2010 15:39
ciekawie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak