Sposób przygotowania

Przepłukać kapustę i ugotować z liściem laurowym i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Mięso pokroić w kostkę i razem z cebulą dusić na smalcu ub oleju. Rozcieramy czosnek z solą i dodajemy do mięsa i cebuli. Podlewamy delikatnie mięso aby dusiło się tak długo aż będzie miękkie. Następnie dodajemy mięso do ugotowanej kapusty, doprawiamy pieprzem i wrzucamy kminek niepełna łyzeczke oraz koncentrat pomidorowy. całosc mieszamy.
Podajemy na goraco z pieczywem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jadwiga18

    Doskonale bigos śląski smakuje z kopytkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    ładna dekoracja:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    śląskiego jeszce nie jadłam,ale trzeba będzie ...
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    nie przepadam za bigosem
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    bomba
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam bigos! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !