Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w grzybach i śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pstrąga 40 dag
olej łyżka
masło łyżka
cebula
śmietana 300 ml
jajko 2
sól
natka pietruszki
grzyby leśne 15 dag
żółty ser starty 4 łyżki
papryka pół

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w grzybach i śmietanie

Ryby pokroić obsmaży na oleju, grzyby oczyścić pokroić w plasterki, papryke pokroić w kostkę, ceulę pokroić w kostkę zeszklić na maśle, dodac grzyby, przesmażyć dodac papryke chwile poddusić. Jajka rozkłucić ze śmietaną połączyć z serem i posiekaną natką przyprawić solą i pieprzem. Masę dodac do grzybów i wymieszać. Odsmażoną rybę dać do naczynia żaroodpornego i zalać masą grzybowo-śmietanową. Piec ok 20 minut w 200 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

byMJ 06.10.2011 02:08
smaczne
IZABELA29 08.01.2011 15:02
po grzybki to do lasu...
IZABELA29 08.01.2011 15:02
po grzybki to do lasu...
Magdalena80 05.01.2011 23:21
super przepis
Bart 05.01.2011 23:10
ryby są najlepsze
Jaheira11 05.01.2011 23:02
wysmienite
bami 26.11.2010 15:00
Ryba + grzyby + śmietana + ser = WNM Baśkowa :P Przepis pierwsza klasa :)
aginaa 22.10.2010 18:16
uwiebiam rybke
borgia 11.10.2010 09:38
No nic... poczekam na dostawę pstrąga, bo grzyby będą musiały być mrożone. Ale za to będą prawdziwki!
Grażyna13 01.10.2010 09:33
Taka ryba musi być pyszna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak