Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zabielany krupnik na gęsinie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z gęsi 1
kasza jęczmienna 0,5 szklanki
ziemniaki 3
marchewki 2
pietruszka 1
zielona część pora 1
śmietana
szczypiorek
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zabielany krupnik na gęsinie

Kroki postępowania

1
Udko gęsie przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, nieco Kucharka oraz zieloną część pora - gotujemy do miękkości mięsa
Krok 1 - Zabielany krupnik na gęsinie foto
2
Gdy mięso jest miękkie to dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i pietruszkę oraz pokrojoną w talarki marchewkę, po 3 minutach wsypujemy kaszę jęczmienną i co trochę mieszając gotujemy do czasu az wszystkie składniki będą miękkie - doprawiamy do smaku
Krok 2 - Zabielany krupnik na gęsinie foto
3
Gorący krupnik rozlewamy na talerze, na środku układamy nieco mięsa obranego z ugotowanego udka z gęsi, wlewamy nieco śmietanki i całość posypujemy świeżym, posiekanym szczypiorkiem
Krok 3 - Zabielany krupnik na gęsinie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 10.12.2013 00:00
smaczna zupa
Beatris 09.12.2013 15:19
Wieki nie jadłam krupniku, a bardzo lubię tę zupę (niestety moja rodzina już nie). Wyśmienicie musiał smakować ten krupniczek.
Niki22 09.12.2013 12:57
mmm musi być pycha :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak