Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory duże 6 szt
ryż 10 dag
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
boczek wędzony 20 dag
kostka rosołowa 0,5 kostki
pieprz do smaku
olej do smażenia 1 łyżka
sól do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane ryżem

Ryż ugotować na półsypko z kostką rosołową. Cebulkę i boczek pokroić, zrumienić. Do ryżu dodać cebulkę, boczek, utartą marchewkę, pieprz, sól i przyprawę maggi do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Pomidory umyć, odciąć górę, wydrążyć miąższ, napełnić farszem. Wyłożyć na brytfannę, skropić olejem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok 15 min w 180 stopniach. Podawać z sosem pomidorowym lub koperkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.02.2014 07:36
smakowite pomidorki
Łukasz15 02.10.2012 17:08
Pyszne
Iwusia 20.08.2012 22:46
wyglądają slicznie
Małgosia6 01.12.2011 10:48
mniam
IlonaAlbertos 09.10.2011 19:47
Wyglądają bardzo apetycznie.
Gosia32
Gosia32 01.06.2011 21:00
apetyczne
Monika193
Monika193 01.08.2010 13:20
mnaim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak