Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kminkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 1 łyżka
woda 0,5 szklanki
ziemniaki ugotowane 40 dag
cebula 1 szt
kminek 2 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 2 łyżki
twaróg 10 dag
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kminkiem

Cebulę posiekać i zrumienić na tłuszczu. Ser i ziemniaki zemleć w maszynce. Wymieszać z cebulą i kminkiem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Do przesianej mąki dodać masło, żółtko i sól. Wszystko posiekać nożem dolewając pół szklanki gorącej wody. Po połączeniu się składników wszystko zagnieść ręką i dokładnie wyrobić. Ciasto rozwałkować na cienko i szklanką wycinać kółka, nakładać farsz i zlepiać brzegi. Pierogi można podawać zaraz po ugotowaniu lub przysmażone na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 23.06.2013 22:51
smakowite cudne
Juleczka20 20.07.2012 09:15
pyszne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak