Sposób przygotowania

Cebulę posiekać i zrumienić na tłuszczu. Ser i ziemniaki zemleć w maszynce. Wymieszać z cebulą i kminkiem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Do przesianej mąki dodać masło, żółtko i sól. Wszystko posiekać nożem dolewając pół szklanki gorącej wody. Po połączeniu się składników wszystko zagnieść ręką i dokładnie wyrobić. Ciasto rozwałkować na cienko i szklanką wycinać kółka, nakładać farsz i zlepiać brzegi. Pierogi można podawać zaraz po ugotowaniu lub przysmażone na patelni.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne pierożki
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smakowite cudne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !