Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w kokosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kefir 1 szklanka
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
wiórka kokosowe 1 szklanka
sól do smaku
olej do smażenia
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w kokosie

Cukinię umyć, obrać i pokroić w plastry. Do miseczki wlać kefir, dodać mąkę i szczyptę soli. Zanurzać w przygotowanym kefirze cukinię, następnie obtoczyć ją w wiórkach kokosowych wymieszanych z bułka tartą. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać np. z dodatkiem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.06.2013 08:59
świetny pomysł
Bernadeta1 04.11.2012 00:18
z kokosem nie jadłam a ta wygląda smakowicie
caralajna 23.08.2012 08:42
o, takiej nie jadłam
caralajna 23.08.2012 08:42
o, takiej nie jadłam
Dorian 16.07.2012 23:55
super
Iwusia 22.06.2012 23:20
wow, ale to musi być smaczne :))
ewaa 06.01.2012 21:55
apetycznie wygląda
Lidia11 11.09.2010 19:18
ciekawe połączenie
Monika193
Monika193 26.08.2010 10:31
Reniu cuda tutaj nam dajesz, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak