Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 20 dag
cebula 1 szt
cebulka dymka posiekana 3 łyżki
ząbek czosnku
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
olej do smażenia 2 łyżki
ziemniaki
papryka czerwona 1 szt
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane ryżem

Ugotowane w mundurkach ziemniaki przekroić na pół i wydrążyć środki. Cebulę pokroić i zrumienić na oleju, dodać mielone mięso i pokrojoną drobno paprykę. Wszystko wymieszać i smażyć na patelni ok 10 min. Dodać ugotowany ryż i posiekaną cebulkę dymkę, doprawić solą, czosnkiem, pieprzem i przyprawą. Przemieszać dokładnie składniki i łyża nakładać do wydrążonych ziemniaków. Przełożyć na brytfannę, skropić ziemniaki olejem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 08.02.2014 21:20
pyszne ziemniaczki
mysza620 25.04.2013 15:59
oooo super , warto spróbowac
Mati13 28.06.2012 21:03
pięknie wyglądają!
magmonika1995 26.05.2012 22:06
super
magmonika1995 26.05.2012 22:06
super
mirosława4 24.05.2012 18:26
rewelacja !
IlonaAlbertos 01.04.2012 18:53
Muszę kiedyś przygotować.
Wafelek2601 23.10.2011 10:24
super
justyna54 23.06.2011 20:31
mniam
plocia 25.08.2010 22:20
wygląda to bardzo apetycznie
Monika193
Monika193 22.08.2010 08:57
bardzo dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak