Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta do obiadu ze słoniną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
cebula 1 szt
koperek 1/2 pęczka
śmietana 5 łyżek
mąka 2 łyżki
słonina 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta do obiadu ze słoniną

Kapustę drobniutko szatkujemy. Słoninę drobniutko kroimy. Cebulę obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Następnie słoninę oraz cebulkę przesmażamy razem na patelni lub w wysokim rondlu. Koperek dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, drobniutko siekamy. Następnie do przesmażonej cebuli i słoniny dodajemy poszatkowaną kapustę oraz posiekany koperek. Całość dusimy do momentu, aż kapusta będzie miękka. Pod koniec duszenia wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką, całość jeszcze chwilę dusimy. Podajemy do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak