Sposób przygotowania

Główki czosnku podzielić na ząbki, obrać. Zaprawa: zagotować wino z octem, cukrem, solą, estragonem, papryczką, listkiem laurowym i pieprzem. Do wrzącej zaprawy włożyć ząbki czosnku. Odstawić na 12 godzin. Następnego dnia całość ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 2-3 minuty, ostudzić. Ząbki czosnku ciasno ułożyćw słoiczkach. Zalać zaprawą tak aby ząbki były całkowicie zakryte. Na wierzch wlać łyżeczkę oliwy. Słoiki szczelnie zamknąć. Odstawić w ciemne, cłodne miejsce.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    z winem jeszcze nie próbowałan

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !