Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sitko na stolnicę. Dodać lekko schłodzoną margarynę i cukier. Wszystkie składniki siekamy za pomocą noża. dodajemy jajko i cukier waniliowy. Szybko zagniatamy gładkie,jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i tniemy na duże kwadraty.
Jabłka należy umyć , wysuszyć i obrać ze skórki. Usunąć gniazda nasienne. Do wydrążonych dziurek włożyć po kilka rodzynek, włożyć konfiturę wiśniową po jednej łyżce. Każde jabłko owiń kwadratem z ciasta, zrobić kulę. Jabłka w cieście ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem.
Piec w temp. 200stopni.Do momentu uzyskania jasnozłotego koloru.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !