Sposób przygotowania

Sznycle umyć, osuszyć, lekko zbić tłuczkiem. Margarynę i łyżkę oleju rozgrzać na patelni i smażyć sznycle po 2 min. z każdej strony. Oprószyć solą i pieprzem, po czym ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym. Czosnek posiekać i posmarować nim sznycle. Natkę pietruszki ułożyć na mięsie. Mozzarellę pokroić na 8 plastrów, po dwa na każdym sznyclu. Przyprawić solą i pieprzem, skropić pozostałym olejem. Następnie sznycle wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 5-8 minut w temperaturze 250 stopni C, aż ser się rozpuści.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !