Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle wieprzowe z mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 4 sztuki
ser mozzarella 15 dag
margaryna 2 łyźki
olej 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
sól, pieprz, gałązki natki pietruszki wg. uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle wieprzowe z mozzarellą

Sznycle umyć, osuszyć, lekko zbić tłuczkiem. Margarynę i łyżkę oleju rozgrzać na patelni i smażyć sznycle po 2 min. z każdej strony. Oprószyć solą i pieprzem, po czym ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym. Czosnek posiekać i posmarować nim sznycle. Natkę pietruszki ułożyć na mięsie. Mozzarellę pokroić na 8 plastrów, po dwa na każdym sznyclu. Przyprawić solą i pieprzem, skropić pozostałym olejem. Następnie sznycle wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 5-8 minut w temperaturze 250 stopni C, aż ser się rozpuści.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak