Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z 3/4 szklanki cukru, pod koniec ucierania dodawać po 1 łyżce wody. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać resztę cukru. Ubita pianę dołożyć do żółtek. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, otartą skórkę z cytryny i lekko wymieszać. Ciasto wyożyć do posmarowanej masłem formy. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika i piec ok 35 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię biszkopty
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    mi jakoś nigdy nie chce tak wysoko urosnąć ;(
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię biszkoptowe jest łatwe do zrobienia i bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszny i puszysty :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    choć samo w sobie jest pyszne jest i rewelacyjną bazą pod wiele smakowitych ciast :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !