Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczna 0,5 szklanki
woda 6 łyżek
proszek do pieczenia 8 g
cukier wanilinowy 8 g
skórka z cytryny 1 łyżka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe

Żółtka utrzeć z 3/4 szklanki cukru, pod koniec ucierania dodawać po 1 łyżce wody. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać resztę cukru. Ubita pianę dołożyć do żółtek. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, otartą skórkę z cytryny i lekko wymieszać. Ciasto wyożyć do posmarowanej masłem formy. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika i piec ok 35 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 30.12.2012 20:05
choć samo w sobie jest pyszne jest i rewelacyjną bazą pod wiele smakowitych ciast :)
Aneta41 01.12.2012 17:54
fajne
Motorek 12.05.2012 10:15
super
Iwusia 31.03.2012 22:39
pyszny i puszysty :)
Margo1 20.12.2010 09:13
lubię biszkoptowe jest łatwe do zrobienia i bardzo dobre
plocia 23.08.2010 19:39
mi jakoś nigdy nie chce tak wysoko urosnąć ;(
Monika193
Monika193 20.08.2010 06:58
Lubię biszkopty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak