Sposób przygotowania

4kg ogórków - plastry grube
0,5kg cebuli - piórka
4 papryki - paski
1/4 selera albo liście zielone pokroic


3 szklanki wody
1 szklanka soli
rozpuścić w wodzie przed krojeniem warzyw

Ogórkom odkroić końce , pokroić na 1cm plastry , cebulę i paprykę w plasterki , seler na tarce albo posiekać jak liście , układać w naczyniu warstwami i zalać zalewą na 3 godziny

Zalewa :
3szkl wody 3 szkl octu 4 szklanki cukru 1 łyzka CURRY , ziele angielskie kilkanaście 2 łyżeczki gorczycy

wszystkie skłądniki razem zagotować i na gorącą zalewę wrzucić odsączone warzywa i zagotować . Nakładać do słoików i pasteryzować 10 minut

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Dobry przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    chyba to zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !