Sposób przygotowania

CIASTO
Wodę zagotować z cukrem i ostudzić. Potem dodawać stopniowo mąkę, żółtka, olej, proszek do pieczenia a na końcu ubitą pianę z białek.
Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao i upiec w 2 jednakowych wąskich blaszkach.

Piec w 180 stopni przez ok.35 minut.

MASA
Zagotować 2 szkl. mleka z cukrem.
Pozostałą szklankę mleka rozrobić z 8 łyżkami mąki i wlać na gotujące się mleko, zagotować, ostudzić masę budyniową.

Margarynę rozetrzeć.
Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa.

Placek ostudzony, kroić w kromki i smarować je masą na przemian, raz białą, raz ciemną.

POLEWA
Do rondla włożyć wszystkie składniki polewy, zagotować i ostudzić. Gotowe ciasto polać polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    robię identycznie, jest smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Przeglądając pani przepisy uważam że ma pani duży talent
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Piekę je i wszyscy chwalą.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !