Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki zetrzec na tartce o drobnych oczkach (ale nie tej tradycyjnej do ziemniaków tylko na tych oczkach które trą na małe wiórki). Do masy dodac całe jajka, mąkę sól i pieprz. Dobrze wyrobic. Smażyc na sporej ilości tłuszczu. Po upieczeniu położyc na papierowy ręcznik aby odciekł nadmiar tłuszczu. Podawac z kwaśną śmietaną i cukrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    one są przecież moje
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    lubię placki ale jem bez śmietany
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    to nie moje placki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !