Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem do ciasta waniliowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
masło 10 dkg
cukier puder 10 dkg
cukier waniliowy 1/2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Krem do ciasta waniliowy

Żółtka z cukrem pudrem ubijać na gorąco ( na parze ) do zgęstnienia. Następnie zestawić z ognia i ubijać trzepaczką do ostygnięcia. Masło wyrabiać aż zmięknie, włożyć do masy i wymieszać. Wsypać cukier waniliowy, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.03.2011 00:12
Przepis wart zapamiętania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak