Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z warzywami i oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
cebula czerwona 2 szt
czosnek 6 ząbków
oliwki czarne 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 80 g
cukier 2 łyżki
ocet balsamiczny 1-2 łyżki
mąka pszenna do obtoczenia
olej do smażenia
woda 1 szklanka
sól, pieprz
ryba 500 (kawałki lub filety)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z warzywami i oliwkami

Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki, czosnek w plasterki. Podsmażamy na oliwie.

Gdy warzywa zmiękną dodajemy ocet balsamiczny, cukier, sól, pieprz, oliwki oraz koncentrat pomidorowy, dolewamy wodę, mieszamy i dusimy razem pod przykryciem.

Kawałki ryby posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z obu stron. Układamy na uduszonych warzywach, przykrywamy i dusimy jeszcze 2 minuty.

Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 23.09.2011 20:18
pycha
Sarenka 26.03.2011 09:16
Oliwki lubie, ale z rybka jeszcze ich nie jadlam. Czas spróbowac :)
Koper 19.12.2010 21:49
Wygląda znakomicie
IlonaAlbertos 20.08.2010 17:15
Wygląda apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak