Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 1 szkl
kakao 3 łyżki
mąka 0,5 kg
masło 25 dkg
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 opak
cukier 35 dkg
cukier waniliowy 1 opak
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka

Masło utrzeć z 25 dkg cukru, żółtka, cukier waniliowy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę i piane z białek. Rozdzielić ciasto na połowę, jedną część zmieszać z kakao i resztą cukru. Nakładać ciasto do natłuszczonej formy. Najpierw ciasto bez kakao, a na wierzch warstwę z kakao. Piec 1,5 godz. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 25.05.2012 09:40
Ciekawy przepis :)
gusia1000 03.03.2011 00:10
Niedługo taka babka będzie na stole wielkanocnym. Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak