Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w zalewie pomidorowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tłuszcz 80 g
przecier pomidorowy 1 szkl
comber i udka królika
sól
pieprz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w zalewie pomidorowej

Comber i udka królika podzielić na porcje oraz odciąć wystające, grube kości udek. Mięso oprószyć solą i pieprzem, zostawić na 1 godzinę, a następnie obrumienić na mocno rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec obrumienienia dodać cebulę, podsmażyć i zalać mięso kilkoma łyżkami wody, poddusić, a następnie wlać przecier pomidorowy i razem kilka minut gotować. Mięso włożyć do słoików i zalać sosem, tak aby sos pokrywał mięso. Pasteryzować godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.03.2011 00:18
Takie niespotykane danie.
goofy9 15.11.2010 12:05
królik w sosie pomidorowym :) takiego jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak