Sposób przygotowania

Indyka włożyć do garnka z osoloną wodą, dodać pokrojone warzywa. Gotować aż indyk będzie miękki. Wyjąć indyka, obrać i podzielić mięso na małe kawałki. Wywar odcedzić i dodać do niego rozdrobnione mięso. Zagęścić mąką i wszystko zagotować. Żółtka rozmącić ze śmietaną, wlać do zupy. Przyprawić do smaku lubczykiem, solą, pieprzem i wegetą. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię zupy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Dorota77

    sprobuje :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    może być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    prosta i apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    prosta i apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    mi smakuje :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być smaczna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !