Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z czarnych porzeczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
przecier z czarnych porzeczek 0,5 kg
przecier z jabłek 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z czarnych porzeczek

Odparować najpierw przecier z jabłek, a następnie dodać cukier i przecier z czarnych porzeczek, dogotować marmoladę i gorącą nakładać do słoików, pasteryzować ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 13.06.2012 07:49
fajny
gusia1000 02.03.2011 00:17
Też ją robię i polecam.
rzenia15 25.02.2011 10:38
robię z samych porzeczek.Muszę zrobic według tego przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak