Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek i mieszamy z mąką i cukrami.

Białka roztrzepujemy widelcem. Nie ubijamy na sztywną pianę tylko trochę roztrzepujemy.

Twarożek i białka dodajemy do żółtek i delikatnie mieszamy. Dodajemy pokrojone na połówki borówki, mieszamy. Część borówek zostawiamy do dekoracji.

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Można smażyć małe placuszki lub większe, wielkości patelni.

Jeśli nie są wystarczająco słodkie można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Dobre na słodką kolacje
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pychotka.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Do ulubionych!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    uwielbiam takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    super placuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Takie placuszki z owocami to dobry pomysl na podwieczorek
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    uwielbiam borówki
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    niebo w gębie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !