Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki borówkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twarożek 200 g
jajko 3 szt
cukier 3 łyżki
borówki 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mąka pszenna 2/3 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki borówkowe

Żółtka oddzielamy od białek i mieszamy z mąką i cukrami.

Białka roztrzepujemy widelcem. Nie ubijamy na sztywną pianę tylko trochę roztrzepujemy.

Twarożek i białka dodajemy do żółtek i delikatnie mieszamy. Dodajemy pokrojone na połówki borówki, mieszamy. Część borówek zostawiamy do dekoracji.

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Można smażyć małe placuszki lub większe, wielkości patelni.

Jeśli nie są wystarczająco słodkie można posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 21.07.2012 22:32
niebo w gębie
JaPaqc 23.11.2011 07:52
uwielbiam borówki
Sarenka 22.09.2011 21:24
Takie placuszki z owocami to dobry pomysl na podwieczorek
Ela15 07.07.2011 11:14
super
ilka_86 13.06.2011 19:47
pyszne!:)
Koper 28.02.2011 16:16
super placuszki
jarek4 08.11.2010 10:22
uwielbiam takie
misia53 27.09.2010 14:13
Do ulubionych!
eli_555 25.09.2010 23:48
Pychotka.
caroline1983 06.08.2010 13:24
Dobre na słodką kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak