Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kura w rosole

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura oczyszczona 1 szt
marchew obrana 1 szt
pietruszka obrana 1 szt
seler 0,5 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kura w rosole

Kurę włożyć do wody i gotować razem z włoszczyzną, aż mięso będzie prawie miękkie. Przestudzoną nieco kurę pokroić, odcinając nóżki z udkami i mięso z piersi. Z udek ostrożnie usunąć kości, aby nie porozrywać mięsa. Porcje mięsa ułożyć w słoju, zalać przecedzonym gorącym rosołem i przyprawić do smaku. Zamknąć słoje i pasteryzować 1,5 godz. Następnego dnia powtórnie pasteryzować 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.03.2011 23:38
Kto lubi drób, to na pewno dla niego jest to dobre mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak