Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska z dynią muscat i fetą

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
ser feta 135 g
dynia ok 300 g
oliwa
Dressing:
oliwa 4 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód 1/2 łyzeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska z dynią muscat i fetą

Dynię Muscat pokroić w kostkę. Oprószyć przyprawą curry,solą i polać oliwą z oliwek. Przemieszać, aby oliwa okleiła dynię. Zapiekać w naczyniu przez około 20-30 minut w temperaturze 180stopni. Kapustę pekińską poszatkować. Wyłożyć na nią upieczoną dynię i pokrojoną w kostkę fetę. Składniki dressingu wymieszać i polać po sałatce. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.01.2014 18:36
wygląda naprawdę fantastycznie :)
migotka28 27.11.2013 16:59
wygląda znakomicie więc i pewnie tak smakuje
gusia1000 23.11.2013 16:47
Pięknie, kolorowo, smacznie.
Olga_SK 23.11.2013 12:13
Dynia jest dobrym pomysłem w tym połączeniu. Mniam :D
fotoviderek 23.11.2013 10:26
Taka sałatkę jem oczami :)
gosia56 22.11.2013 14:50
na pewno pyszna
Andrzej8 22.11.2013 14:20
super wygląda
Ania321 22.11.2013 14:20
wygląda pysznie :)
Janina 22.11.2013 14:12
Super smaczna sałatka;)
Alex_M 22.11.2013 13:49
fantastyczna sałatka :)
dodi 22.11.2013 13:47
musi być pyszna
norweska20 22.11.2013 13:35
apetyczna i fajne składniki
dodi 22.11.2013 13:17
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak