Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granola

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 400 g
słonecznik łuskany 50 g
sezam 50 g
siemię lniane 50 g
olej słonecznikowy 4 łyżki
miód 5-6 łyżek
rodzynki 75 g
żurawina 75 g
migdały 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Granola

Wszystkie składniki granoli poza rodzynkami i żurawiną mieszamy z olejem i miodem.
Wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 160-170°C przez około 30-40 minut, mieszając w trakcie pieczenia co 10 minut.
Po upieczeniu granolę studzimy, a następnie mieszamy z rodzynkami i żurawiną.
Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku lub słoju przez kilka tygodni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 23.11.2013 12:20
Pyszna śniadaniowa mieszanka :)
mufinka79 22.11.2013 17:35
Dziękuję za miłe słowa :)
Mniam 22.11.2013 10:35
Domowa granola nie ma sobie równych. Odkąd zaczęłam robić sama, na tą w sklepie patrzę z politowaniem :)
ssylwiaa 22.11.2013 10:35
i śniadanko gotowe ;)
Edith85 22.11.2013 09:43
Pyszna na śniadanko :) samo zdrowie :)
sanielcia 21.11.2013 22:09
skomponowana samemu jest najlepsza, super przepis
Pyszota 21.11.2013 21:25
pyszna golonka
2milutka 21.11.2013 20:31
samo zdrowie mniam:)
stokrotka 21.11.2013 19:29
smakowitości!
Aleksandra/Olcia 21.11.2013 19:08
lubie domową granolę
norweska20 21.11.2013 18:41
często jem na śniadanie , niestety kupowane, więc super przepis
babajaga1969 21.11.2013 18:13
samo zdrowie
Konczi 21.11.2013 18:02
jak zawsze pięknie zaprezentowano :) super
maciek7 21.11.2013 17:52
to jest REWELACYJNE!!!!!!!!!!
idealme 21.11.2013 17:47
musi byc pyszne~~!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak