Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka na ryżowej pierzynce

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 szt.
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
bazylia do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej 3 łyżki
kminek 1 łyżeczka
ryż
ryż 2 szklanki
czosnek 3 ząbki
cebula 2 szt.
przecier pomidorowy 2 łyżki
cukier 2 łyżeczki
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka na ryżowej pierzynce

Skrzydełka myjemy, osuszamy, przyprawiamy, skrapiamy olejem i odstawiamy w chłodne miejsce.
Ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego, na wierzch układamy cebulkę pokrojoną w piórka. Na to układamy mięso.
Masło topimy, dodajemy 6 szklanek wody, rozmiażdżony czosnek, przyprawę, cukier, paprykę, kminek i przecier pomidorowy.
Wszystko dokładnie mieszamy, wlewamy na skrzydełka. Pieczemy pod przykryciem ok 60 min, następnie odkrywamy i podpiekamy jeszcze 15 min.
Podajemy z przygotowanym ryżem i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Indianerka100 19.11.2013 22:40
ale smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak