Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka ok. 1kg
pory surowe 3
bakłażan 1
smietana homogenizowana 2 kubki
Czosnek suszony Prymat
sól, pieprz
przyprawy według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka

Pory pokroić w kostkę i rozsypać na dno tortownicy. Karkówke pokroic w plastry, rozbić i posypać dowolnymi przyrwami/ według uznania/. Obsmazyć z obu stron. Na pory wyłożyć karkówkę. Piec w piekarniku ok. 30 minut. Po 30 minutach wyjąć karkówkę, ułozyć bakłazany i polać smietaną wymieszaną z czosnkiem, sola i pieprze. To wszystko zapiekać ok. 15 minut. NA 5 minut przed wyjęcieciem zdjąc pokrywę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak