Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka orzechowe- expressowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 16 dag
cukier puder 16 dag
białka jaj 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka orzechowe- expressowe

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Orzechy zmielić i wymieszać z cukrem pudrem oraz z pianą z białek.
Krok 1 - Ciastka orzechowe- expressowe foto
2
Blachę wyłożyć papierem pergaminowym kłaść łyżką porcje ciasta, robiąc spore odstępy. Możemy również wylać ciasto na blachę.
Krok 2 - Ciastka orzechowe- expressowe foto
3
Upiec w temperaturze 160 stopni około 30 minut i wycinać dowolne motywy np. świąteczne. Jest to też pomysł na ciastka gdy zostają nam białka jaj.
Krok 3 - Ciastka orzechowe- expressowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 17.11.2013 17:29
ja uważam że ta przekąska jest wysokokaloryczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak