Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 1 szt
mleko 0,2 l
sól 1 łyżeczka
olej
pieczarki 0,4 kg
żółty ser 0,3 kg
keczup
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat do smaku
drożdże 1 opakowanie
polędwica sopocka 0,3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza

Mleko podgrzać, mąkę, jajo, drożdze wsypać do naczynia, w którym będzie wyrabiane ciasto drożdżowe.Mleko przelać do naczynia i całość dokładnie wyrobić. Nastepnie polewamy ciasto olejem i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Całość posypujemy mąką i odstawaimy do wyrośnięcia. Po ok. 1,5-2 godz. ciasto rozkładamy na wysmarowaną blachę. smarujemy keczupem bądź przecierem pomidorowym, układamy plastry wędliny, kroimy pieczrki niezbyt grubo. Posypujemy przyprawą do pizzy i ścieramy żółty ser na grubej tarce. Pieczemy w piekarniku przez ok.20-30 min w temp. ok. 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.12.2013 18:13
super !! domowa najlepsza :)
wlicka 04.11.2013 18:59
mmm uwielbiam!
Bernadeta1 20.07.2013 11:33
domowa zawsze smaczna
rosik93 20.07.2012 08:35
super
Malinka 09.11.2010 22:29
Ja też i to bardzo!
hastalavista 09.11.2010 12:36
uwielbiam pizze!
Malinka 04.10.2010 19:48
WEDŁUG MNIE DOMOWA JEST O WIELE SMACZNIEJSZA!
Faustyna 04.10.2010 19:19
MMM Pychotka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak