Sposób przygotowania

Mleko podgrzać, mąkę, jajo, drożdze wsypać do naczynia, w którym będzie wyrabiane ciasto drożdżowe.Mleko przelać do naczynia i całość dokładnie wyrobić. Nastepnie polewamy ciasto olejem i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Całość posypujemy mąką i odstawaimy do wyrośnięcia. Po ok. 1,5-2 godz. ciasto rozkładamy na wysmarowaną blachę. smarujemy keczupem bądź przecierem pomidorowym, układamy plastry wędliny, kroimy pieczrki niezbyt grubo. Posypujemy przyprawą do pizzy i ścieramy żółty ser na grubej tarce. Pieczemy w piekarniku przez ok.20-30 min w temp. ok. 160 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    MMM Pychotka;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    WEDŁUG MNIE DOMOWA JEST O WIELE SMACZNIEJSZA!
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam pizze!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Ja też i to bardzo!
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    domowa zawsze smaczna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mmm uwielbiam!
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super !! domowa najlepsza :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !