Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z czosnkiem niedźwiedzim.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drób na gulasz 30 dag
kasza jęczmienna 4 łyżki
ziemniaki 4 duże sztuki
marchew 1 duża sztuka
pietruszka 1 duża sztuka
seler korzeniowy pół sztuki niedużej
por 2 liście
cebula 1 szt
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 2 duże łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z czosnkiem niedźwiedzim.

Do garnka włożyć chude,umyte mięso gulaszowe z kurczaka.Zalać 2 litrami zimnej wody i wstawić na gaz. Kaszę wypłukać kilka razy w zimnej wodzie. Marchew,pietruszkę i seler obrać i wypłukać je a także liście pora.Dołożyć je do garnka wraz z całą,obraną cebulą,zielem angielskim,liściem laurowym i zagotować. Na małym ogniu gotować ok.25 minut.Wsypać kaszę do garnka,posolić,opieprzyć i razem gotować ok.15 minut.Po tym czasie wsypać pokrojone w kostkę(obrane i opłukane) ziemniaki.Gotować do miękkości.Marchew i pietruszkę oraz seler wyjąć,zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, lub pokroić w kosteczkę,dodać z powrotem do garnka.Mięso pokroić w kostkę i dołożyć znów do zupy.Cebulę i liście pora wyrzucić.Wsypać czosnek niedźwiedzi i doprawić jeszcze raz do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 15.03.2016 16:15
pyszna zupka
sylwia_sl 01.02.2014 21:03
koniecznie muszę spróbować
migotka28 21.12.2013 21:57
z czosnkiem nedźwiedzim nie jadłam ciekawe jak smakuje a czosnek uwielbiam
Konczi 16.11.2013 08:02
na jesień świetny!
2milutka 16.11.2013 07:56
nie jadłam jeszcze takiego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak