Sposób przygotowania

Kapustę zalać 2 szklanakmi zimnej wody, zagotować, odcedzić, znowu zalać wrzątkiem, dusić godzinę, posolić.
Boczek pokroić w kostkę, 1/4 dodać do kapusty, dusić jeszcze 30 min na małym ogniu.
Kotlety rozbić, posypać przyprawą, obsmażyć z obu stron (np. na smalcu\\0.
Kotlety ułożyć w naczyniu żaroospornym (nałuszczonym) i obłożyć kapustą.
Śmietanę wymieszać z mąką, zalać potrawę, a następnie posypać kminkiem i pozostałym boczkiem, zapiekać ok. 30 min, aż do uzyskania chrupiącej, rumianej skórki na wierzchu.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    tomcio

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetny schabik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !