Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab na sposób góralski

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 75 dag
wędzony boczek 25 dag
śmietana 12% 1 szkl.
kminek 1 łyżeczka
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab na sposób góralski

Kapustę zalać 2 szklanakmi zimnej wody, zagotować, odcedzić, znowu zalać wrzątkiem, dusić godzinę, posolić.
Boczek pokroić w kostkę, 1/4 dodać do kapusty, dusić jeszcze 30 min na małym ogniu.
Kotlety rozbić, posypać przyprawą, obsmażyć z obu stron (np. na smalcu\\0.
Kotlety ułożyć w naczyniu żaroospornym (nałuszczonym) i obłożyć kapustą.
Śmietanę wymieszać z mąką, zalać potrawę, a następnie posypać kminkiem i pozostałym boczkiem, zapiekać ok. 30 min, aż do uzyskania chrupiącej, rumianej skórki na wierzchu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 30.09.2010 08:57
świetny schabik
tomcio 16.08.2010 20:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak