Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z udek drobiowych

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2
cebula 1
marchew 2
pietruszka 1
por 3 łyżki , posiekany
seler nać 2 gałązki
bazylia
oregano
majeranek
soczewica czerwona 3 łyżki
ziemniaki 3-4
sos sojowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z udek drobiowych

Mięso umyć i włożyć do garnka, zalać wodą, dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę i cebulę, ugotować mięso do miękkości, wyjąć , oddzielić od kości i pokroić drobno. Dodać do wywaru mięso i czerwoną soczewicę, posiekany por i seler, przyprawić do smaku i gotować aż soczewica rozgotuje się (soczewica czerwona jest bardzo delikatna) . Ziemniaki pokroić na nierówne kawałeczki, przyrumienić na patelni i dodać do gulaszu. Zagotować , posypać dużą ilością natki pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 16.11.2013 22:21
Lubię wszystkie gulasze - wpraszam się na porcyjkę
Cranberry 15.11.2013 17:45
Apetyczne danie
cukiereczek 15.11.2013 16:47
proste i smaczne
Krzysztof15 15.11.2013 16:19
musi byc smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak