Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z żurawiną po staropolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
mąka
żurawina 1 słoik
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
tartego żółtego sera 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z żurawiną po staropolsku

Mięso należy umyć, osuszyć i podzielić na kotlety (rozbić tłuczkiem). Czosnek należy obrać, przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą oraz pieprzem, po czym tak przygotowaną marynatą natrzeć kotlety. Kotlety obtaczamy w mące i smażymy na rumiano. Następnie kotlety układamy w żaroodpornym naczyniu. Na wierzch kładziemy żurawinę. Można posypać startym serem.
Pieczemy ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 30.09.2010 08:56
fajny przepis
tomcio 16.08.2010 20:30
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak