Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy po słowińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
mąka 2 łyżka
smalec 10 dag
kapusta kiszona 0,5 kg
boczek wędzony 15 dag
wywar drobiowo-wołowy 0,5 l
jabłka suszone 5 dag
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy po słowińsku

Mięso nalezy pokroić na plastry średniej grubości w poprzek włókien. Plastry obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym smalcu. Cebulę pokroić w talarki, boczek w kostkę i usmażyć na tłuszczu. Do rondla włożyć usmażone plastry mięsa, kapustę, boczek z cebulą i suszone jabłka. Podlać wywarem i dusić ok. 30 - 40 minut.
Zrazy podajemy z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomcio 16.08.2010 20:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak