Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany schab

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
kasza jaglana 1/2 szk
mięso mielone 10 dag
jajko
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany schab

Kroki postępowania

1
Mięso płuczemy, oczyszczamy i osuszamy za pomocą ręczników papierowych. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem.
Krok 1 - Faszerowany schab foto
2
Ugotowaną kaszę mieszamy z mięsem mielonym, ugotowanymi i posiekanymi grzybami, jajkiem oraz solą i pieprzem.
Krok 2 - Faszerowany schab foto
3
Schab rozcinamy jak książkę i na środku równomiernie nakładamy farsz. Zwijamy w roladę. Związujemy sznurkiem.
Krok 3 - Faszerowany schab foto
4
Mięso wkładamy do rękawa foliowego, dodajemy dwa liście laurowe i pieczemy ok 1 1/2 do 2 godzin w 180 stopniach. Smacznego!
Krok 4 - Faszerowany schab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 26.02.2014 16:59
takiego nie jadłam)smacznie wygląda)
cooleczka 12.02.2014 18:58
wygląda apetycznie
RenataZ-et 09.01.2014 22:25
świetne mięsko
romanrafal
romanrafal 06.01.2014 14:44
pyszne miesko
Dorian 29.11.2013 07:59
pyszne miesko
Kulinarna Ja 17.11.2013 20:00
ale pyszności!
Pietruszka 15.11.2013 22:14
fajnie wygląda
Magda24 15.11.2013 12:33
pyszny, lubie taki
adelajda 15.11.2013 09:34
też taki robię :)
sara1 15.11.2013 09:32
apetycznie zrobione mięsko
malaczarna23 15.11.2013 09:17
uwielbiam taki schabik:) też ostatnio robiłam :)
w mojej kuchni 15.11.2013 08:35
smaczne danie podano..
IwonaKa 15.11.2013 00:10
pycha mięsko
Sroczka 14.11.2013 23:51
Ależ pysznie to mięsko wygląda.
gosia561 14.11.2013 23:49
doskonałe mięsko
norweska20 14.11.2013 23:43
z takim nadzieniem jeszcze nie robiłam schabu, pora spróbować
goofy9 14.11.2013 23:41
wygląda bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak