Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na 2,40 litra –2,5 kg. zielonych orzechów włoskich
cynamon 1 łyżka
Goździki całe Prymat 15 sztuk
esencja migdałowa 3-5 kropel
spirytus 96 % 1 litr
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: orzechówka

• Orzechy pokroić na ćwiartki, dodać przyprawy i zalać mieszaniną spirytusu i 2 niepełnych szklanek wody, • Naczynie zamknąć i odstawić na 3 tyg. • Do syropu zrobionego z cukru i 3 szklanek wody wlać przecedzoną nalewkę dodać esencję migdałową, przesączyć przez bibułę i rozlać do butelek, • Nalewkę odstawić na rok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 11.04.2011 21:19
muszę powiedzieć mężowi, żeby tez kiedyś zrobił

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak